Over ons

“Spel” en “Brein”. Deze 2 woorden maken volgens ons direct duidelijk waar wij voor staan: het op spelenderwijze ontwikkelen van denk- en doe-vaardigheden (de z.g. executieve functies) bij kinderen in de leeftijd tussen 4 en 14 jaar door het spelen van (bord-)spellen.

Geïnspireerd geraakt door het baanbrekende werk en de boeken van de klinisch (kinder-) psycholoog Dr. Peg Dawson en neurowetenschapper Richard Guare, Ph.D, heeft de auteur van het boek “De kracht van Spel” (Mary Peters-Leijten, Master SEN) jarenlang praktijkgericht onderzoek gedaan naar hoe spellen het beste en het meest praktisch in te zetten in het ontwikkelen, trainen en coachen van executieve vaardigheden bij kinderen. Het resultaat is een geweldig en uiterst praktisch boek waarin zo’n 200 spellen beschreven staan die in de praktijk zijn geanalyseerd op welke executieve vaardigheid/vaardigheden er het beste ontwikkeld, getraind en gestimuleerd kunnen worden.

In combinatie met de door het boek onderbouwde spellen Matrix (PO.ef Spellenkast), is dit een onmisbaar verlengstuk en hulpmiddel voor iedere primair onderwijsorganisatie.

Op de volgende pagina’s op deze website, krijgt u verdere informatie over het boek “De kracht van Spel”, de PO-ef spellen-matrix en de praktische workshops.

Wij wensen elk kind de leuke en ongekende mogelijkheden en, belangrijker nog, “de Succeservaringen” toe die het boek “De kracht van spel” en “de PO-ef Spellenkast” te bieden hebben.

Image