Spellenkast

Met de grootste zorg heeft ons team de PO-ef (Primair Onderwijs executieve functies Spellenkast) spellen pakketten samengesteld waarmee u, uw school of uw praktijk een gebalanceerd aantal spellen heeft, welke goed inzetbaar zijn om executieve vaardigheden van kinderen te trainen. Voor alle kinderen in het primair onderwijs of SBO’s in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar, op alle niveaus.

Voor scholen adviseren wij te starten met Pakket A. 110 spellen – gemiddeld 10 per executieve vaardigheid.

Aanvullende pakketten zijn mogelijk. Pakket B bevat 55 spellen – gemiddeld 5 spellen per executieve vaardigheid.

Daarnaast is ook Pakket C te bestellen: Hierin worden pakket A en B samengevoegd.

Tenslotte bieden wij ook "maatwerk" spellen pakketten aan welke afhankelijk van uw behoefte kunnen worden samengesteld.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Stel uw vraag via het contactformulier elders op deze site.


Image

Wat zijn de voordelen van het bestellen van pakketten?


 1. Een gebalanceerd aanbod verdeeld over de executieve vaardigheden;
 2. Compleet verzorgd pakket – u hoeft niet zelf diverse winkels af te lopen of internet af te struinen op zoek naar de diverse spellen;
 3. U betaalt per spel de reguliere ‘winkelprijs’;
 4. De meeste spellen zijn te spelen in 15 tot hooguit 20 minuten. Dit vergroot de toepasbaarheid binnen het onderwijs (Ook worden de spellen zo inzetbaar als ‘klaaropdracht’ of kan er eenvoudig een spellencircuit georganiseerd worden.);
 5. Alle spellen worden voor u gelabeld – met een kleurverwijzing naar de executieve vaardigheid, zoals die ook in het boek aangegeven worden. Dit kleurenpallet is afgestemd op de bestaande coachingskaarten van LerenLerenSchiedam;
 6. De spellen kunnen, op verzoek, voorzien worden van een magneetstrip. Dit kan ondersteunend zijn bij uitlenen van spellen bv. binnen een school;
 7. Aansluitende workshop-mogelijkheden.

Daarnaast is het idee ontstaan, uitgewerkt, uitgevoerd en verfijnd in het primair onderwijs. Dit maakt het alles zeer toepasbaar en praktisch. U kunt direct aan de slag. Wij ontzorgen!

DE spellenkast die op geen enkele school mag ontbreken!!

Image
 • Responsinhibitie; het vermogen om na te denken als je iets doet, en als kind de neiging te weerstaan om meteen iets te zeggen of te doen
 • Werkgeheugen; de vaardigheid om informatie in het geheugen te houden bij het uitvoeren van complexe taken.
 • Emotieregulatie: het vermogen om emoties te regulieren om doelen te realiseren, taken te voltooien of gedrag te controleren.
 • Volgehouden aandacht; de vaardigheid om aandacht te blijven schenken aan een situatie ondanks afleiding, vermoeidheid of verveling.
 • Taakinitiatie: het vermogen om zonder dralen aan een taak te beginnen, op tijd en op een efficiënte wijze.
 • Planning; de vaardigheid om een plan te maken om een doel te bereiken of een taak te voltooien.
 • Organisatie; het vermogen om systemen te ontwikkelen en te onderhouden om op de hoogte te blijven van info. Of benodigde materialen.
 • Timemanagement: De vaardigheid om in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt, hoe je die kunt verdelen en hoe je een deadline kunt halen.
 • Doelgericht gedrag: Het vermogen om een doel te formuleren en dat te realiseren en daarbij niet afgeleid of afgeschrikt door tegengestelde belangen.
 • Flexibiliteit: De vaardigheid om plannen te herzien als er belemmeringen of tegenslagen zijn.
 • Metacognitie: Het vermogen om een stapje terug te doen om jezelf en de situatie te overzien, om te bekijken hoe je een probleem aanpakt. Het gaat om zelfevaluatie door jezelf af te vragen; hoe heb ik het gedaan?
 1. Dit zijn basisvaardigheden die onder leren en gedrag liggen en van groot belang zijn voor ieders toekomst.

  SPEL
  Stimuleren-Participeren-Evalueren-Leren

Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier.